Batrisyia

Batrisyia Batrisyia si Ice Queen bermata biru lebih senang hidup sendiri tanpa gangguan sesiapa Hidupnya tiba terganggu oleh Ghazi Zayan yang hadir mengejar I want you and I will keep hunting you Again and aga

  • Title: Batrisyia
  • Author: Muna Mahira
  • ISBN: 9789671408704
  • Page: 471
  • Format: Paperback
  • Batrisyia si Ice Queen bermata biru lebih senang hidup sendiri tanpa gangguan sesiapa Hidupnya tiba2 terganggu oleh Ghazi Zayan yang hadir mengejar I want you and I will keep hunting you Again and again You dah gila I mungkin gilakan you Jaga jaga I mungkin buat you jatuh cinta Sejauh mana dia cuba mengelak, lelaki itu tetap mengejar Selagi dia tidak jBatrisyia si Ice Queen bermata biru lebih senang hidup sendiri tanpa gangguan sesiapa Hidupnya tiba2 terganggu oleh Ghazi Zayan yang hadir mengejar I want you and I will keep hunting you Again and again You dah gila I mungkin gilakan you Jaga jaga I mungkin buat you jatuh cinta Sejauh mana dia cuba mengelak, lelaki itu tetap mengejar Selagi dia tidak jatuh ke dalam dakap Ghazi Zayan, dia pasti jadi buruan

    • [PDF] µ Free Download ↠ Batrisyia : by Muna Mahira ✓
      471 Muna Mahira
    • thumbnail Title: [PDF] µ Free Download ↠ Batrisyia : by Muna Mahira ✓
      Posted by:Muna Mahira
      Published :2019-03-24T21:27:23+00:00

    About " Muna Mahira "

  • Muna Mahira

    Muna Mahira Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Batrisyia book, this is one of the most wanted Muna Mahira author readers around the world.

  • 421 Comments

  • Arghhhhriously i melting dengan Ghazirtapa kerasnya hati Batrisyiawalaupun dah byk kali kena goda dgn ayat2 panahan cinta dari Ghaz tp still x lebur2 sampai guna paksaan. Batrisyia mengalahn then bila dah terjatuh cintaterus hilang derita lama yg dihadapi Batrisyia sebelum ni.mang terbaik masterpiece baru dari penulis Muna Mahira nihebat karya yg sebelum nitahniah kak Muna. smiling because Ghaz :)


  • 3.5*Entah mcm mana masa baca buku ini saya teringat tentang buku ini Seredup Kasihmu. Tak sama tapi ada ssuatu yg buat saya teringat.Sesuatu yg dimaksudkan ialah heroin yg dingin,mangsa penderaan emosi dan fizikalTerima kasih Ras sbb bagi saya ayat yg bersesuaian utk ssuatu yg dimaksudkan ituDari dulu lagi saya memang mudah tertarik dgn kisah yg ada unsur sebegini, saya suka bila watak utama itu tidak lemah dan hanya berserah pada keadaan. TBC.


  • 3.65* - Saya suka!1. Enjin bacaan saya sedikit lambat untuk panas kerana permulaan bab itu sedikit membosankan saya. Berkali-kali bercakap dalam hati, apahal lambat sangat plot ni bergerak Lincah lah sikit. Ketika Dato Ariffin mula bertindak untuk masuk campur barulah keseronokan membaca itu datang. 2. Melalui watak-watak dalam buku ini, Ghazi itu dikatakan ‘rare’… Sampai ke akhir bab saya cari kenapa Ghazi dikatakan sedemikian tetapi saya masih tak jumpa jawapan. 3. Namun pada saya, keist [...]


  • Batrisyia - digelar Ice Queen & sgt berbeza dari gadis2 lain.org wanita yg berjaya biarpun mempunyai masa silam yg sungguh sedih. si Ice Queen ini mempunyai sesuatu yg membuat Ghazi terus terpaut dgnnya'sesuatu' itu adalah sumpahan mata biru yg disembunyikan disebalik contact lens berwarna hitam.a sebab mengapa mata itu disembunyikan dari orang luarGhazi - suatu masa dulu dia merupakan playboy tp demi janji dgn Datin Jumin dia sanggup meninggalkan itu semua.bila bertemu dgn si Ice Queen tanp [...]



  • Review walaupun bukan pertama kali baca. Namun masih rasa apa yg cuba disampaikan .Sangat sukaAda isu yang buat kita berfikir Pendek kata, ada rasa sedih, insaf, ada yg buat kita tersenyum dgn layanan Ghazi pd Trisy


  • start dari buku ni keluar sampai hari ni ramai yang kata best best sangat ke? 'best kak ogy, sian batrisyia tu sebab mangsa dera . Mak dia kena rogol. Mak ayah dia tak suka dia' Okk Buku peram dah lama Sebenar lain yang akak dok harap kisahnya. Tapi waktu baca, lain yang akak jumpa. Captain America??? Aiikkk?? Whhoooaaa Ni boleh mendatangkan marah Hehe Taklah, sebenar lari jauh dari apa yang akak sangkakan. Ingatkan ada kisah brutal lagi ganas Rupanya ganas bercinta HeheBatrisyia, si pemilik mat [...]


  • first of all, ini buku pertama penulis yang saya bacabelum beli novel ini, i went through untuk baca review novel ni and finally, i decided to buy it be honest, i put high expectation to this novel, sebab ramai yang komen, novel ni bagus.l ni mengisahkan Batrisyia, seorang anak luar nikah yang lahir dari perbuatan keji seorang 'mat saleh bermata biru' yang merogol ibunya. kerana takut, perkara ni dirahsiakan daripada bapanya. kebenaran terbongkar apabila Batrisyia dilahirkan dan ditakdirkan mem [...]



  • kalau guna konflik lain much better nampak tak kena pengolahan disitu dah banyak sangat jalan cerita mcm nioverall saya suka je enjoy


  • Macam-macam rasa dlm cerita ni. Sedih jadi anak yang tak diinginkan. Tp kekadang aku meluat dgn si Ghazi masa nak tackle Batrisya. Nak org ikut cakap dia aje. Mendesak sungguh! Overall mmg best! 4*


  • #Batrisyia#munamahira#permatahijazpublication*p/s: walaupun kisah dia mcm nk sama dgn cinta11syarath anak haram semua tp tetap suka sbbbbbb byk pengajaran xpyh la ckp asik2 lelaki kaya dgn perempuan yg kesiannn dia jgn pernah pandang hina anak xsah taraf, perempuan yg dirogol dn mengandungkn benih itu kenapa kita nak cerca dia? kutuk dia? lg2 bayi yg xbersalah tu.ajar ank kita supaya mulut tu jgn pernah hina orgdimata allah anak itu xbersalah SUCI SESUCI SUCINYA.--------------------------------- [...]


  • Batrisyia. Seindah nama, secantik rupa parasnya. Hanya kerana sepasang mata membuatkan Ghazi Zayan terus memburu gadis misteri. Rupa2nya di sebalik mata hitam tersebut terselindung sepasang mata biru yang memikat jejaka tampan CEO Dynamic Group untuk terus memburu. Bukan sifatnya memburu kerana sebelum ini, Ghazi sering diburu gadis cantik. Hanya kerana kerasnya hati seorang Batrisyia, bekunya gadis ini membuatkan Ghazi tidak berputus asa. Misteri di sebalik mata biru yang disembunyikan, tersimp [...]


  • 4.5* from meoke. Batrisyia selamat khatam.Ekceli kite tertarik dengan jalan cerita.ditonjolkan batrisyia yang cantik, bermata biru, yang degil. dia tahu apa dia mahukan dalam hidupnya. Sejarah silam Batrisyia tidak secantik orang lain. Siapa yang membaca pasti tersentuh hatinya.Ghazz, seorang lelaki yg rare, tampan, yang tahu apa yg di inginkan. jika dia ckp dia mahukan trish, maka dia pasti berusaha Erm CEO ke eh? sampaikan perkerjaan itu tidak berkesan dgn ku. Kerana apa? si penulis bijak mere [...]


  • jalan cerita yang menarik, teruja ada bermacam-macam rasa sedih gembira n pengajaran dan tak lupa juga watak ghazi yg romantik sinikal n penyayang pelindung kpd sang isteri yg terlalu biasa dgn kehidupan bersendiri dan berdikari memandangkan sejarah hidupnya yg tidak pernah ada rasa disayangi àtau dihargai dari sejak dilahirkan. watak ghazi yg boleh mencairkan hati perasaan yg telah lama beku utk hidup sbg sorg manusia. peranan keluarga mentua juga memainkan peranan penting dlm hidup trisy dgn [...]


  • Batrisyia & Ghazi ZayanBatrisyia Kerana mata biru itu, Ghazi Zayan memburunya. Mata biru yang penuh misteri buat seorang lelaki jatuh cinta. Kisah hidupnya menongkah arus kehidupan. Bukan semudah kanak-kanak lain. Namun, dia masih bertuah kerana hari ini, dia mendapat selaut nikmat. Masih ada yang susah di luar sana dan susah hingga dewasa. Tidak dia. Dia diberi semangat yang cekal untuk bertarung. Kalau dulu, mungkin dia fikir dirinya malang, hari ini segala nasib malang itu sudah terpadam [...]


  • Auwwww sweetnya seorang Ghazi Zayan dalam mengejar cinta si Ice Queen, Batrisyia. Mmg betullah puan penulis ni suka karang ayat2 suwit muwit utk hero dan heroin.Batrisyia terkenal dgn gelaran Ice Queen kerana sikap sejuk beku pd semua org yg dikenali tanpa mereka ketahui sengsara yg telah ditempuhi sedari kecil hanya krn memiliki sepasang mata berwarna biru. Ghazi pula walau telah diherdik, dimaki berkali2 oleh Batrisyia, tetap juga menempel demi memiliki cinta gadis tersebut.Ni adalah novel per [...]


  • 4 : 24 AM. Tamat. Satu cerita yang penuh dengan rasa. Macam-macam ada. Part si Ghaz masa hunting tu, ya Allah stresnya baca. Dapat bayangkan perasaan si Trisy. Tak makan saman betul mamat tu! Sabar ajelahBila start dah kahwin, haihhh makin bergula2lah ayat si Ghaz tu. Hilang stress sikit. Suka sangat tengok cara dia terhadap Trisy. Cuma part ending macam too rushing. I want more actually. hahaha!.Pape pun, tahniah penulis! Cerita best. Cover pun lawa! Serius, memang suka gila cover buku ni. Si m [...]


  • My Rating: 3.5First time membaca karya penulis Muna Mahira.Mengisahkan Batrisyia yang di dera oleh ibu & ayah kandung sendiri kerana memiliki sepasang mata biru. sebab apa kena dera?? kenalah baca. :)Pendapat saya jalan cerita boleh di hadam, cuma jika di kembangkan lagi mungkin akan menjadi "wow" Macam ada kelemahan2 yang perlu d perbaiki kerana jalan cerita seperti terkejar2 untuk mengakhiri perkataan "Tamat".


  • syahdunya lenggok bahasa yg dicoret oleh pn Muna Mahira dalam karya ni. banyak pengajaran yg tersirat dlm kisah Trisy. sesungguhny kepahitan mbuatkan jiwa matihanya pengampunan dan kasih yg tulus boleh menyembuhkan kepahitan ini. menerima diri sendiri dan tidak declaring bahawa diri kita tiada nilainya yaGhaz memang rare


  • terbaek dari muna mahiralting aku ngan ghazi zayyan nie cair terus hati beku batrisya ayat ngan ghaz kesian batrisya disiksa dari kecil oleh kedua ibubapa sebb tak leh terima dia yg tetiba bermata biru napa mata biru kena laa bacahehhe


  • Mengembalikan mood membaca novel lately ni takde novel yg menarik utk dibacaHighly recommended to the writer keep it up







  • Post Your Comment Here

    Your email address will not be published. Required fields are marked *